Stäng

Om KEEN

Varumärket/företaget KEEN Grundades i USA 2003 av Rory Fuerst. Ideen till varumärket OCH framförallt dess signaturprodukt Sandalen Newport ”uppfanns” då Rory som är en hängiven seglare tröttnade på att jämt slå i sina tår och ställde sig själv frågan: Kan en sandal skydda tårna?

Idag är KEEN världens tredje största Outdoorsko och sandalleverantör. Dessutom nr 1 på Tekniska sandaler.

Sortimentet idag täcker alla typer av skor och sandaler, de flesta med det patenterade tåskyddet.

KEEN som företag har en starkt uttalad miljöpolicy och jobbar ständigt för att minimera sin miljöpåverkan i framställandet av sina produkter, material, transporter mm. Dessutom jobbar KEEN via sitt program HYBRID CARE tillsammans med väldigt många välgörenhetsorganisationer för att skydda områden där vi ”leker”, utbildar och uppmanar folk att gå ut i Naturen och hjälper människor i utsatta situationer. Allt under parollen CREATE, PLAY and CARE.

PRODUKTFAKTA

Anatomi och komfort är två viktiga punkter i alla KEENS produkter och mycket tid läggs på sulor, stötabsorbering och stabilitet. Detta tillsammans med det patenterade tåskyddet borgar för en produkt som konsumenten har glädje av under en lång tid framöver. Självklart finns det produkter med vattentäta membran och KEEN använder ett eget framtaget membran som heter KEEN.DRY. På många sandaler sitter det en etikett med texten Waterproof. Detta ställer ofta många frågor, men KEEN´s enkla svar är att produkterna klarar av att användas i vatten och fuktiga miljöer utan att materialet tar skada.

Produkterna är även maskintvättbara vilket framförallt uppskattas på sandalerna då flitig användning (naturligt hos de flesta skor/sandaler och inte bara KEEN) kan göra att viss lukt uppstår. KEEN jobbar även med ett miljövänligt antibakteriellt skydd i sina sandaler som aktiveras av solljus. Så när sandalerna är maskintvättade, ställ dem i solen att torka och du kommer att ha fräscha favoritsandaler på fötterna igen.

 

 

E37 Smart E-handel